Post Yang Agak Emotional.

12:28 PM



Aku bangun dalam keadaan bilik yang tunggang-tebalik. Baju everywhere. Bila aku bangun nak pergi tandas, aku nampak susunan dan timbunan kotak berisi baju-baju dan handbags aku.


Kemudian aku nampak Yun masukkan barang-barang dia ke dalam kotak. Aku tolong dia tanggal-tanggalkan balik meja Ikea yang kami letak diantara katil. Kat meja tu tempat aku make-up. Kat atas meja tu jugak la aku pernah letak pepper shaker berbentuk ‘penis’ yang kawan aku belikan dari Russia untuk aku. Tapi bila Yun complain yang dia tak larat dah bangun pagi and nampak benda tu, aku alih kan taruk bawah katil sampai sekarang.


Haha, sorry Maja.

Bila aku turun bawah, ruang tamu dah tak macam dulu lagi. Dah kosong. Dah tak de laptop Yun and laptop aku atas meja. Dah tak de timbunan-timbunan buku Engineering. Dah tak de handbag-handbag aku bergantungan dengan banyaknya.

Banyak dah benda berlaku kat ruang tamu ni. Kat sini la tempat kawan-kawan aku lepak bila datang bertandang. Kadang-kadang kitorang borak sampai pukul 3-4 pagi dan diorang tidur atas lantai. Dan aku akan selimutkan diorang bila diorang tengah tidur.


Aku pergi dapur, dah takde dah electric cooker dan periuk nasi. Kat dapur ni lah aku pernah masakkan lunch and dinner untuk Yun. And Yun pernah masak breakfast untuk aku. Dan kat dapur ni la aku masakkan dinner untuk Zainal.


Aku ingat lagi, aku sedih sebab SLR aku rosak masa aku dapat job offer amik gambar kat KL Live. Aku and Zainal plan nak stay at Cyberjaya for the weekend since dia pon ada rock climbing pagi tu. And he offered untuk hantar and ambik aku kat Putrajaya Central. Aku pon malas sebenarnya nak drive masuk KL. So pagi tu dia amik la aku, and aku check la SLR. Tengok-tengok there is something wrong with it and I have to cancel the job.


God knows betapa kecewa nya aku masa tu.

Aku pon dengan emosional nya nak balik Bangi. But he stopped me from doing that. Maka aku offer la nak masak dinner untuk dia. Dia bawak aku pergi Jusco Seri Kembangan, and that was the first time we go shops together.

Haha honestly aku rasa masa tu macam aku dah kahwin.

Malam tu aku masak untuk dia. Ayam tandoori, aku tumis tauhu Jepun and sup cendawan. Oh ayam tandoori adalah favorite Yun. Dulu aku selalu masak untuk dia. Haha lepas makan, aku, Aiman and Zainal lepak la tengok cerita Finding Nemo. And bila cerita tu habis around 12, dia tiba pegang tangan aku ajak aku keluar.

Mula-mula dia nak blind fold aku, tapi aku tak nak. Aku tutup mata. Dia pimpin aku sampai depan tangga, and bila aku buka mata. Aku nampak Domo-Kun dalam bonet kereta dia, and there was flower all over it. That was one of the sweetest moment in my life.
Macam-macam dah la berlaku kat rumah ni.

This place means a lot to me, and it’s broke my heart to leave this place.

I’m gonna miss Shah knocking at my door at 2am asking for food. Or Bear coming here in the middle of the night just to talk about his problem. I’m going to miss watching Acap doing his tummy dance while wearing my shades. I’m gonna miss studying with Faridah during finals and freaking out about the paper. I’m gonna miss Amir and his girlfriend crashing in my house. I’m gonna miss, us laughing and rolling on the floor together.

And I’m gonna miss the moment when I’m secretly staring at Zainal when he were sleeping on the couch, waiting for me to finish my makeup.

I’m gonna miss everything.

*tears*


Yun cuci rumah.


Arena pon tolong.


Shah and Bear tolong angkat barang masa pindah dulu.


Aku masak dinner untuk Yun.


Yun makan dengan muka happy.


Aksi gembira dengan kawan-kawan.


Rijal came.


Zainal tertido.


Pandangan terakhir Yun sebelum dia pindah.


Her stuff.


Last dinner at my house.


Housemates.



You Might Also Like

7 comments

  1. aww..sedih nya.ingat mula2 dlu kita dtg bersihkn rumah and kt rumah ni jugak la i nmpk you punya *tut* HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  2. nama i pun ada. terharunya.. sob sob.
    I'm gonna miss going there for a last minute study. Selesa oh meja besar. Amir pun suka pegi sana.

    Oh ya kt dapur tu la jugak u jumpa benda cute2 warna putih gerak2 dlm maggi kan. hehehehe

    ReplyDelete
  3. @arena haha bengong laa u!

    @faridah rumah baru ni pon boleh je dtng but tak best sgt la

    ReplyDelete
  4. sedih boleh?! why lah.. :( .. now u duduk mana yan?

    ReplyDelete
  5. duduk rumah sewa juga la. sekali dengan iranian

    ReplyDelete