Sweet Dreams Sweet Cheeks

3:08 AM

Press PLAY to listen



5 More Minutes

by Meaghan Smith

I’m not tired in the least
5 more minutes please
The sun hasn’t set
It’s painting the west
Picture pretty

Hints of lilac light
But not a star in sight
Last call for kick the can
Please just once again
Before I come inside

Don’t want to go to bed
Don’t want to close my eyes
Don’t want to rest my head
And end this summer night

Don’t want to go to bed
And end this summer night

Fireflys glow for us
The cricket’s orchestra
The night is awake
Please don’t make me
Go to sleep
I’m not tired in the least
5 more minutes please
I’m not tired in the least
5 more minutes please



Saya selalu mendengar lagu ini ketika terbaring di atas katil terkebil-kebil dalam cubaan untuk tidur, ketika sedang melayan perasaan jiwang, ketika sedang berangan-angan di dalam kereta, ketika sedang termenung sambil usha lelaki comel semasa berada di dalam ERL, dan di waktu-waktu petang terutamanya apabila sedang hujan..

Dan saya sedang mendengar lagu ini buat kali ke 30 sejak pagi semalam.

Ini adalah lagu jiwang rasmi saya. Selamat mendengar dan selamat malam semua!

  • Ini adalah cubaan pertama saya menggunakan Bahasa Melayu dan ianya kedengaran sungguh baku dan agak lucu. Lawak Oh Lawak
  • Lagu Meaghan Smiths-5 More Minutes tersebut boleh di muat-turun di SINI.
  • Tidak sabar rasanya mahu berjumpa rakan-rakan sebentar lagi. Marilah ramai-ramai ke RANTAI Art!

You Might Also Like

9 comments

  1. Ya saya sedang memperbaiki bahasa ibunda saya. Ibu saya kata saya sudah mula berlidah kurang fasih bila bertutur di dalam bahasa melayu.Banyak perkataan-perkataan pelik mula muncul seperti 'pemandian' dan 'beranekdot'.

    ReplyDelete
  2. aku rasa mcm bahasa melayu aku lg belit-belat kot yan

    ReplyDelete
  3. ko berbelit tamil ok..aku tak berbelit, cuma wujud perkataan2 baru yang tak disetujui. alah mak aku kan dulu sebelom naik pangkat dia cikgu BM. tu yang banyak comment tu

    ReplyDelete
  4. u know what yan, i am kinda upset now and when i listen to your song, i was being so emotional ! damn! ehheh.

    ReplyDelete
  5. bukan nak cakap la..penah sekali ms i tengah period, i dengar lagu ni, mata da nak berair..ciss itu adalah gila

    ReplyDelete
  6. kenapa tdk guna "aku" sebagai kata ganti diri..hehe..mmg lawak kalau pakai "saya"..hehe..

    ReplyDelete
  7. opsss..sorry..kata ganti nama "saya" okey sebenarnya...lagi sopan dan beradab..teruskan..abaikan comment yang sebelum ini ;)

    ReplyDelete